Tuesday, July 16, 2013

OCC Lip Tar : Kava Kava

This product are purchased by myself and i'm giving my opinion in honest.

Hi there :)

I'm really excited with this OCC (Obsessive Compulsive Cosmetics) Lip Tar, i've been eyeing this little thing for six months until decided to order it around two months ago lol

OCC Lip Tar actually is a tube liquid lipstick, lip color innovation from OCC Makeup. It's eco friendly (100% vegan and cruelty free) products cosmetics.

Comes with clear vinyl bag and mini lip brush also small how-to-apply card.
Btw from the many colors they have the luckiest color i picked is Kava Kava. It's a peach or coral color almost nude (you can double coat it, but it will looks to glossy, thick and take time to dry).








Texture is creamy (not runny) and have a super good pigmentation, when it's apply to lips there is a mint sensation. It have matte and satin finish.
Staying power more than five hours on my lips and need re-touch after lunch.



Overall, i love this small tube it's not drying my lips, good to used with lip balm or lip primer. Super nice travel friendly with the small brush ! oh, before got this lip tar i always think like "the brush must be useless" "the brush look like harsh and rough" "i will throw it, not gonna used it" and i'm totally wrong (----____----) LOL

Except the pricey (original price is $18, will be varied on some online shop in Indonesia because the shipping, tax or custom cost) nothing more to dislike haha 

Last but not least, they have sooo many color to choose and i'm tempted to get another color (memento, trollop, divine, grandma OMG i should close the tab T_T ) and now they have new release Lip Tar Stained Gloss, but because i don't like to glossy effect i'll stay with this original series :D

Thanks for reading and have a nice day :)
See u in the next post
xoxo

61 comments:

  1. WOW~!! I love this! Where can I buy this??

    ReplyDelete
    Replies
    1. through pre-order on online shop or sephora maybe ?

      Delete
  2. warnanya natural banget ren, peachnya seger...
    bener yah klu worth to try mahal pun ga masalah *jempol seribu hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. true true!
      yg jadi masalah bangkrutnya haha

      Delete
    2. ngag mau juga TT__TT
      sapa lah yg mau kadoin *mimpi siang bolong*

      Delete
  3. kesan warnanya bikin seksihh ce <3 , tp belinya dmn ini ya , liad ini aq jd inget sm lip pigment

    ReplyDelete
    Replies
    1. xixi sudah di PM
      ahhh lip pigment 3ce juga keren shan, pengen nyoba juga :|

      Delete
  4. Love the color..i bought a set of it that has a white ones..fun tho. Cakep warnanya di bibirmu,sayang.. Hihihi ♥♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. lempar 1 bijik buat aku T_T~
      yg warna putih bisa dicampur2 toh warnanya sama warna laen, aseekkk

      Delete
  5. Gyaaa! Warnany cakeeep amet reeen!!
    *naksirrrr*

    forgetmenot-diary.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Great colors. look good on you ^.^

    ReplyDelete
  7. Aku sukaaaa' banget sm bibirmu tu reenn <3 <3

    http://visitkarlina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. cakeeepppp >.<" jadi pingin huhuhuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi beli say.. pakenya dikit aja warnanya uda keluar

      Delete
  9. waaah semacam nude color yaaak... jadi pengeeen hehehe...

    ReplyDelete
  10. warnanya lucu banget kaaaak, lucu sih ya sebenernya kuasnya kecil gitu, tp sayang kalo krg precise kalo buat aplikasiinnya, love your fotd kaaaak <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuasnya bagus lho, praktis lagi dibawa pergi tinggal masuk kedalam tas, oke deh.. padahal aku pikir bakal jelek bgt
      thanks yes, u r sweet :)

      Delete
  11. I love the look of this :)

    http://jasminecara.blogspot.com.au/

    ReplyDelete
  12. Nice colour! I've recently tried my first lip tar too but I didn't know about the lip primer so it made my lips really dry after!


    http://shuikaybb.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. i always put lip balm or lip primer first cause i have really dry lips, you should try to used again and put lip balm before, hope it will help you :)

      Delete
  13. jatohnya nude yaaa, cantik banget ren kamu pake nude gitu!! <3 cocokkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya nude emang warna paling aman hehe
      makasih dear rhea :*

      Delete
  14. love love love , just said that word. pengeeeenn >-<

    ReplyDelete
  15. Oh sweetie the color is absolutely cute!
    Thanks for your review!
    xx

    www.sakuranko.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for always visit and read my dear :)

      Delete
  16. Oh Goooood another racuuuun..... Masuk daftar belanjaan deh ni

    ReplyDelete
  17. warnanya cakeppp..racun nih~ tapi harganya yang ga nguatin hikz *nabung dulu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli langsung diluar negri lebih murah sha (kalau ada pergi)

      Delete
  18. I really like it and I need to try it, I think it's so useful!
    You have lovely lips darlin <3
    Xxx

    Carolina

    www.the-world-c.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes you should try, your lips have a nice shape <3
      thanks love !

      Delete
  19. Ya ampun cantik nya (*0*) *ini sebenarnya, org nya apa lipstick nya yg kece? Hihihi. Aku juga pingin beli mba nya (T___T). Kmrn beli dpt harga brp?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha jangan dilihat orangnya mba, liat bibirnya aja hehe
      dapat di 280 T_T

      Delete
  20. Nice color!!!
    Have a good week, dear!!! my g+ and like for your post!!!:)))

    Besos, desde España, Marcela♥

    ReplyDelete
  21. I've been hearing a lot of feedback about this. I'm also thinking of getting them, but I prefer the pack one 5 pcs I think. So love the color on your lips :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah one pack got 5 pcs for $49 ! also got many color, so tempting~
      more cheaper too :D
      thanks darl :)

      Delete
  22. never tried the product before but this is a great review!


    xoxo
    style frontier

    ReplyDelete
  23. I've been looking for this colour :)))


    Love, Leonita
    www.blackblueblizzard.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes! beli kalau gitu warnanya cakep lho :p

      Delete
  24. ciii.. kalo bibir aga gelap gitu pake ini bagus ga siih? trus tips and triknya biar bibirnya lembab ga kering2 gitu gimana? bibir aku suka kering dan pecah-pecah gitu, jadi kalo dipakein lipstik ga banget :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo bibir gelap warnanya keluar ngag jawabannya pasti keluar itu dibibirku pakenya superrrr dikit bgt warnanya uda langsung nampak
      Kalo cocok ngag nya tergantung ke warna kulit wajah lagi say, tapi selama ngag pake terlalu byk harusnya sih oke2 aja
      Paling bagus di scrub dulu ato dipakein lip balm ato terakhir dipakein lipgloss biar hasil setelah dipakein lipstick bibir ngag keliatan crack, itu sih menurutku tapi paling oke minum air banyak2 lol

      Delete
    2. kalo warna kulit wajah aku sih putih kemerah2an gitu cii.. medium light lah.. bagus ga sih kira-kira?
      aku udah lama juga pengen ini sebenarnya, tapi saking banyaknya pilihan warnanya, jadi bingung mau yang mana. liat review orang-orang sih warna nude itu kava-kava, memento, sama annika. trus bingung deh milih yang mana.. hahaha.. udah pernah nyoba warna lain ga ci?

      Delete
    3. kulit aku putih kemerah2an ci, tapi warna bibir aku agak gelap, dark pink gitu huhuhu.. jadinya agak takut juga kalo mau beli online.. *jadi curhat* hahah :p

      Delete
    4. cocok2 aja lah, pede2 donk pakenya :D
      iya, aku juga pertama naksir kava2 sama memento untuk warna nude nya, tapi akhirnya pilihan jatuh ke kavakava soalnya warnanya lebih ke coral/soft orange/beige/nude kalau memento lebih ke pink

      baru coba yang warna ini aja kok, ngag tahan harganya hehehe

      Delete
    5. oke dehh ci.. kayaknya bakal nyobain yang kava-kava juga ini jadinya.. hehehe..
      makasiii ya ciii :)

      Delete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. iya, koleksi warna2nya bikin ngag tahan, cakeppp semuaaaa >.<

      Delete

i love to read your comment and sure to reply every of them, you can come back to check my answer if you leave any question or you can subscribe the comment by email, thanks dear ♥ ♥ ♥